René van Luttikhuizen

7 juni 2022Medewerker aan het woord

“Sinds ik bij Groenwerk werk, kijk ik anders tegen de natuur aan; ik verdiep me er nu meer in”

Mijn naam is René van Luttikhuizen bijna 60 jaar en al heel mijn leven woonachtig in Apeldoorn. Dit is lekker dicht bij het werk: zo’n 10 minuutjes met de auto. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om o.a.: te fietsen (gewone fiets, eerst MTB), muziekbandjes te luisteren met vrienden, voetbal te kijken (Liverpool en Feyenoord), films en kennisquizzen te kijken op tv.

Voor ik bij Groenwerk kwam werken heb ik een poos gewerkt als logistiek medewerker voor een meubel-/ woonwinkel in Apeldoorn. Ik deed daar met veel plezier alle voorkomende werkzaamheden in het magazijn. Nadat ik een poos mantelzorger ben geweest, kwam ik in een traject van de gemeente terecht. Ik had een soort stage gelopen bij de Gemeente Apeldoorn en merkte dat het buiten werken me goed deed. Ik ben toen met Hans gaan praten of ik bij Groenwerk kon komen werken en dat kon. Eerst 2 x een half jaar contract, nu sinds september in vaste dienst.

Toen ik hier kwam werken heb ik de opleidingen ‘VCA VOL’ en ‘Wet Natuurbescherming’ (voorheen (flora- en faunawet) gedaan. Nu ben ik weer terug de schoolbanken in om de opleiding te doen tot hovenier, niveau 2. We doen dit met een aantal collega’s op de maandagmiddag en -avond. Wat ik leuk vind sinds ik bij Groenwerk werk, is dat ik nu anders tegen de natuur aan kijk; ik verdiep me er meer in.

In het begin moest ik wennen aan het werken met machines, nu vind ik het erg leuk om te doen. Ik doe het totale groenonderhoud op heel diverse locaties in en om Apeldoorn: van schoffelen, uitharken, snoeien, terrassen reinigen tot blad ruimen. Ook vervang ik de andere meewerkend voormannen als zij vakantie hebben. Ik vind het leuk om met onze assistenten te werken. Het gaat me goed af om samen te werken met onze jongens. Ik doe dat o.a. door goed te overleggen, niet te ver vooruit te werken en ook goed het werk voor die dag in te delen.

Ik heb het erg naar mijn zin bij Groenwerk; de sfeer en de collegialiteit is goed en dat maakt dat ik hier graag werk.

7 juni 2022Medewerker aan het woord

Meer verhalen