Waarom sociaal?

✔ Kiezen voor een maatschappelijk verantwoorde onderneming

Wij zijn een trotse Social Enterprise. Een vrij unieke organisatie. Wij streven naar een groeiende organisatie met duurzame plaatsen voor doelgroepmedewerkers. Bijna alle doelgroepmedewerkers worden beloond naar loonwaarde, conform de Cao-Hoveniers. Daarmee zijn onze medewerkers duurzaam uitkeringsonafhankelijk en kunnen ze weer volledig deelnemen aan de maatschappij. Daarnaast besteden wij veel tijd en aandacht aan het ontwikkelen en trainen van de medewerkers om ze optimaal te laten matchen met de functie die ze kunnen uitvoeren. Werken naar vermogen is hierbij het uitgangspunt. Daarnaast zijn we erg actief om mensen vanuit dagbesteding door te laten ontwikkelen naar arbeidsmatige dagbesteding om vervolgens te kijken naar wat ze nog meer kunnen. Dat doen we met een aantal andere organisaties. 

SROI houdt in dat men bij het doen van een investering niet alleen rekent op het behalen van een bepaalde financiele winst, maar ook op het behalen van een maatschappelijk doel. Onze manier van werken geeft een optimale invulling aan de door de overheid gevraagde uitvoering van social return. Bij de uitvoering van onze werkzaamheden realiseren wij altijd een uitzonderlijk hoog SROI-percentage van minimaal 35%. 

Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Sinds 2012 heeft GroenWerkXL al de hoogste erkenning op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Daarmee was GroenWerkXL ook het eerste bedrijf in Oost Nederland met een PSO-erkenning. De PSO-erkenning houdt in dat GroenWerkXL meer dan gemiddeld bijdraagt aan duurzame werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie met veel aandacht voor training en opleiding, passend werk en volledige integratie binnen de organisatie.

De Prestatieladder Socialer Ondernemen meet de sociale bijdrage van bedrijven en organisaties en maakt deze zichtbaar. De Prestatieladder omvat 4 niveaus, van aspirant-status tot het niveau van koploper op trede 3. GroenWerkXL heeft de erkenning gekregen voor trede drie, de hoogste trede en is daarmee nog steeds aantoonbaar een van de koplopers in Nederland op het gebied van Socialer Ondernemen.

Om de kwaliteit naar onze opdrachtgevers te kunnen aantonen zijn certificaten belangrijk, maar geen doel op zich. Wij werken permanent aan de optimalisatie van onze organisatie en het verbeteren van sociaal, milieuvriendelijk én veilig werken. Met onderstaande certificaten doet GroenWerkXL een kwaliteitsbelofte en sociaal maatschappelijke belofte naar haar opdrachtgevers, met als doel volledige klanttevredenheid!

BE@WORK

Het BE@WORK model houdt in dat wij arbeidsontwikkeling realiseren door het koppelen van de werkplek aan professionele begeleiding. Wij hebben expertise op dit gebied en deze activiteiten bieden wij aan onder de merknaam BE@WORK. 

BE@WORK is de omleidingsroute naar loonvormend werk voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie die graag buiten werken.

Voor gemeenten levert dit model een goede bijdrage in de realisatie van doelstellingen die voortkomen uit de nieuwe Participatiewet. 

Erkend Leerbedrijf

Wij zijn een erkend leerbedrijf en leiden graag vakmensen op. Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan.

 

 

partners Sociaal ondernemen contact successstories