Laatste nieuws

Nieuws

woensdag 20 december 2017
Op dit moment zijn wij op zoek naar twee vakmensen. Namelijk 1 vakbekwaam hovenier in de regio Twente en 1 Werkcoach-Vakman Groen in de regio Apeldoorn.
vrijdag 10 maart 2017
Op dit moment zijn we op zoek naar twee nieuwe collega's. Een vakbekwaam hovenier en een vakbekwaam stratenmaken. Interesse? Kijk op onze website onder contact/werken bij.
vrijdag 10 maart 2017
Afgelopen week hebben de auditoren van TUV weer een audit uitgevoerd op de certificaten van ISO 9001, VCA** en Groenkeur Groenvoorziening. Zonder enige afwijking hebben we de audit prima doorlopen!
woensdag 22 februari 2017

Wij zijn op zoek naar vier nieuwe medewerkers, namelijk:

  • 2 Vakbekwaam Allround Hoveniers
  • 2 Vakbekwaam Hovenier - Stratenmaker
  • 1 Maaimachine Machinist
donderdag 01 december 2016

Een hele grote beloning voor ons werk! Wij zijn genomineerd voor de MVO Award van Zutphen - Brummen en Voorst. 

donderdag 08 september 2016

Whatsapp kan voor onze klanten heel handig zijn om contact met ons op te nemen. Op deze manier kun je makkelijk in contact komen met ons en snel communiceren. We kunnen u direct helpen met uw vraag of u in contact laten komen met de juiste persoon. 

dinsdag 06 september 2016

Het is weer zo ver! Laten we net als ieder ander jaar weer met z'n allen vieren dat het zomer is en er een geweldig jaar om is. Vorig jaar zijn we op pad gegaan naar Honk- en Slagbalvereniging Robur '58 in Apeldoorn om een balletje te slaan en te eten. Daarnaast kon iedereen een dansje wagen op de muziek van DJ Gertie en Jeffrey.

zondag 21 augustus 2016

Begin dit jaar begonnen we met een proefproject voor het bestrijden van onkruid zonder chemicaliën te gebruiken. Een succesvol milieuverantwoord streven dat ons volgens de wet verplicht werd dit jaar. De WAVE onkruidbestrijding methode bestrijdt onkruid met 100% heet water van ca 98°C. De vrijgekomen energie maakt de celstructuur van de plant kapot, waardoor de plant niet meer kan groeien op de plaatsen waar we dat niet willen.

maandag 01 augustus 2016

Iedereen doet zijn best, maar ieder kwartaal verkiezen we iemand die net even iets meer op valt dan de rest. Dat kan bijvoorbeeld zijn door een behaald certificaat of een afgeronde stage. 

donderdag 23 juni 2016

Op maandag 20 juni was GroenWerkXL te gast op het symposium 'Jongeren sterker in de samenleving' bij Burgers' Zoo in Arnhem. Tijdens het symposium gaf Pluryn meer inzicht in de mogelijkheden van gespecialiseerde jeugdzorg, voor kinderen en jongeren (met of zonder licht verstandelijke beperking) en hun gezin. Verschillende sprekers van GroenWerkXL gaven hier antwoorden op diverse vragen. Op diverse manieren kunnen jongeren namelijk een moeilijke positie innemen in de samenleving. Bijvoorbeeld jongeren die vroegtijdig schoolverlaten, uit ontwrichte gezinnen komen, last hebben van vereenzaming of overlastgevend vertonen.

donderdag 09 juni 2016

Op donderdag 9 juni organiseert Ambachtsplein (voorheen Werkzin Pluryn) in elst een oriëntatie- en informatiemarkt voor jongeren, ouders en overige geinteresseerden. GroenWerkXL heeft hier een stand en zal op deze dag informatie verstrekken over onze rol bij het Ambachtsplein. Het nieuwe Ambachtsplein is er namelijk voor een grote groep jongeren, waarvoor het systeem van beroepsopleidingen niet aansluit bij hun leefwereld. Het Ambachtsplein geeft deze jongeren in samenwerking met een aantal sociale ondernemingen een kans.

vrijdag 22 april 2016

Op vrijdag 22 april hield SPECTRUM een ontbijtexcursie met GroenWerkXL. Tijdens deze ontbijtexcursie hebben diverse gemeenten, zorginstellingen, welzijnsinstellingen kennis kunnen maken met ons. De ontbijtsessie organiseerde we bij 'S Heeren Loo Groot Schuylenburg in Apeldoorn en de deelnemers hebben tijdens de ontbijtexcursie kunnen ervaren op welke wijze wij samenwerken met de zorginstelling. Cliënten die dagbesteding hebben in Apeldoorn, volgen een leertraject op maat in de groenvoorziening. Door onze leerlijnen hier uit te leggen bouwen wij een brug tussen dagbesteding en regulier werk. 

donderdag 31 maart 2016

Nadat het ministerie van Infrastructuur & Milieu in 2013 een toekomstig verbod voor het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in de niet-landbouw (openbare ruimte en particulier gebruik) heeft aangekondigd, is het vanaf 31 maart 2016 verboden om voor het professioneel uitgevoerde onkruidbeheer op verhardingen chemische onkruidbestrijdingsmiddelen te gebruiken.

woensdag 24 februari 2016

Begin dit jaar toetste een externe onafhankelijke partij of wij nog voldoen aan de eisen voor een drietal certificaten. Het ging om de certificaten ISO9001, Groekeur Groenvoorziening en VCA** en we mogen met trots vermelden dat wij hiervoor wederom geslaagd zijn. 

donderdag 03 december 2015

Wij zoeken een vakbekwaam hovenier die ervaring heeft in het begeleiden en trainen van doelgroepmedewerkers. Iemand met ambitie die mee wil werken aan het verder uitbouwen van ons bedrijf in Apeldoorn. Daarnaast zoeken wij een Groenvoorziener Boomverzorger voor een groot werkgebied met als standplaats Apeldoorn. 

woensdag 02 december 2015
Afgelopen woensdag is de hercertificering van ons PSO-certificaat geweest met een score van ruim 50% sociale bijdrage als resultaat. En dat is nog eens een score om te vermelden! De overheid vraagt vaak in bestekken een sociale bijdrage bij de uitvoering van de werkzaamheden. Meestal is dat 5% en kunnen bedrijven dat doen door mensen uit "de doelgroep" een arbeidsplaats of leerwerkplek te bieden.

Met deze score laten we zien dat GroenWerkXL meer dan bovengemiddeld sociaal onderneemt en dus ruimschoots voldoet aan de vraag vanuit de overheid. Hiermee kunnen wij ook voor andere bedrijven een SROI-eis realiseren door als onderaannemer in projecten te worden betrokken.
zaterdag 17 oktober 2015

"Mensen die niets kunnen? Het kan vaak wel!" Startfoundation heeft in haar relatiemagazine 'Baanbreker' een interview geplaatst over GroenWerkXL. In Baanbreker staan bedrijven en ondernemers met een sociaal maatschappelijke drive. Het magazine helpt, overtuigt en inspireert ondernemers om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen of te houden. In de vierde uitgave van dit jaar staat GroenWerkXL op de voorpagina.

donderdag 17 september 2015

Wij schrijven sinds enige tijd blogs en plaatsen deze op onze website. Zo krijgt u een actueel plaatje van onze organisatie en de onderwerpen waar we mee bezig zijn. Ook onze kijk op ondernemen wordt hierin vertaald. Wij vinden het fijn dat u snapt wat wij bedoelen. Lees dus gauw verder op ons Groenvoorzienersblog.

vrijdag 14 augustus 2015

Sommige jongens komen uit hele vervelende situaties. Wij pakken ze graag op en sleuren ze mee in onze positieve omgeving. Een omgeving waar ze zich veilig voelen, waar ze gemotiveerd raken, waar ze loyaal zijn en bovenal waar ze zich zelf ontwikkelen. Over een aantal van deze jongens schrijven we het verhaal en dat maken we openbaar. Zo kunnen onze klanten zien wat we doen en met wat voor intenties we dat doen. Lees bijvoorbeeld eens het verhaal over Stefan. Hij werkt al ruim twee jaar bij ons, heeft iets meer regelmaat en structuur nodig dan anderen, maar begeleiding bieden we hem.

vrijdag 26 juni 2015

Goed nieuws voor onze klanten. Er is belastingvoordeel te halen bij het aanleggen van uw nieuwe groene buitenruimte. Investeringen in 'De Levende Tuin', die aantoonbaar bijdragen aan de versterking van de biodiversiteit, komen sinds 1 januari 2015 in aanmerking voor investeringaftrek. Dit is het resultaat van actief lobbywerk van Branchevereniging VHG. Op verzoek van VHG zijn dergelijke investeringen opgenomen in de milieulijst die de Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland (RVO) jaarlijkst opstelt. Bedrijven die investeren in technieken/producten die op de Milieulijst staan, kunnen tot maximaal 36% van de investeringskosten aftrekken van hun fiscale winst. 

maandag 15 juni 2015

Met ingang van 1 juli 2015 is het gedaan met de tijdelijke Btw-verlaging op arbeidsuren hovenier. In plaats van 6% Btw moeten we over de arbeidsuren weer 21% Btw gaan berekenen.

maandag 20 april 2015

Onlangs tekende de regio Stedendriehoek (Apeldoorn, Deventer, Zutphen) en Noord-Veluwe het beslisdocument Regionaal Werkbedrijf. Samen gaan we werken aan het creëren van 825 extra banen. Op allerlei manieren wordt gestimuleerd dat bedrijven zorgen voor meer werkplekken voor mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt. Er is geld beschikbaar gesteld om bedrijven in de regio bewust te maken, te motiveren en te activeren om te zorgen voor deze werkplekken. 

vrijdag 03 april 2015

Op dinsdag 7 april trappen 's Heeren Loo en GroenWerkXL een mooie samenwerking af. Vanaf dan kunnen cliënten die dagbesteding hebben bij 's Heeren Loo in Apeldoorn, een leertraject op maat gaan volgen in groenvoorziening.

vrijdag 20 maart 2015

GroenWerkXL en zorg, dat gaat samen. Daarom zijn wij graag te zien in de zorg tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn en tijdens het sociale initiatief, NLdoet, van het Oranje Fonds. In het woonzorgcentrum Het Wilhelmina te Apeldoorn en op Het Hietveld in Beekbergen zijn wij op zaterdag 21 vrijwillig aanwezig om ons steentje bij te dragen aan deze maatschappelijke evenementen. 

vrijdag 29 augustus 2014
Tommy, Alex en Eric, deelnemers van het leerwerkproject van Het Hietveld, hebben vandaag het bosmaaicertificaat behaald!

contact successstories partners MVO